Ron en Danielle

 

Echte starters
Ron en Danielle zijn met recht echte starters te noemen.  “We waren op zoek naar een betaalbare starterswoning en toen kwam het CPO project op ons pad” vertelt Ron. “We konden door zelf te ontwikkelen aanzienlijk besparen op de koop van een woning. Dat was voor ons doorslaggevend om mee te doen. Nu ik het resultaat zie, hebben we meer dan een starterswoning. Het is een grote eengezinswoning voor het geld van een starterswoning. Voorlopig hoeven we dan ook niet te verhuizen met de ruimte in onze woning”.

Slimme zet
Ron vertelt verder “Sinds kort is er een woningbouwproject in de verkoop even verderop in het dorp. Je bent dan toch nieuwsgierig naar de prijs- en kwaliteitsverschillen. De verkoopprijzen van rijwoningen in het dorp liggen daar zo’n 40.000 euro hoger. Daarbij hebben wij nog een grotere woning, een grotere tuin en we hebben onze woning geheel naar eigen smaak kunnen invullen. Er wordt altijd beweerd dat CPO goedkoper is. Als ik dit nu zo dan zie, kunnen we dat ook echt beamen. We hebben een slimme zet gedaan om in het CPO project mee te doen”.

Begeleiding was belangrijk
“Zelf ben ik voorzitter van de vereniging geweest. Ik heb geen affiniteit met het bouwen en ontwikkelen van woningen en in mijn werk heb ik ook geen leidinggevende taak. De taak en verantwoordelijk is me niet tegengevallen en heb er daarnaast veel van geleerd. Belangrijk was de begeleiding zodat we als bestuur wisten wanneer we welke beslissingen moesten nemen. Dit alles om de snelheid in het project te behouden. Zonder goede begeleiding hadden we zeker veel langer over het ontwerptraject gedaan”.