familie Reinders

 

 

familie Reinders

 

Langbroek is puur
“We hebben sinds enige tijd hier even verderop in Langbroek een weiland voor onze pony’s”
vertelt Eltjo. “Dat was een van de redenen om naar Langbroek te verhuizen. We woonden in een dorp verderop en komen van oudsher uit een klein dorp op de Veluwe. Het pure van Langbroek sprak ons erg aan. Via via hoorden we van deze toch niet alledaagse manier van je woning kopen. Dit was onze kans om onze eigen woning te ontwerpen en bouwen“.

Best een beetje trots
“Tijdens het proces konden we echt ons ei kwijt in de woning.  We hebben samen met de door onze groep zelf gekozen architect de architectuurstijl bepaald. Vervolgens kon iedere deelnemer uit diverse gevelontwerpen kiezen. Er is veel variatie in de woningen onderling, maar alle woningen vormen wel  een geheel. Daar zorgde de architect voor. Tijdens het project ben ik voorzitter van de ontwerpcommissie geweest. Hierdoor heb ik vaak overleg gehad met de architect en ben ik zelf nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het ontwerp.
Het leuke is wat we voorafgaand aan het project voor ogen hadden, is het ook geworden. Het is ook echt ons huis. Ik ben ook best een beetje trots op wat we samen hebben gemaakt”.

Niet meer voorstellen aan de buren
“Voor ons is Langbroek nu al niet vreemd meer. Door het CPO project kennen we de buurt al goed, wat ik een prettige gedachte vind om hier binnenkort te gaan wonen”.